CMS

Tools om je website te beheren en te onderhouden

CMS (Content Management Systeem)

De afkorting “CMS” staat voor Content Management System. Een CMS is een systeem achter een website, dat je in staat stelt een website op eenvoudige wijze te beheren. In de meeste CMS’en hoef je niet of nauwelijks kennis te hebben van HTML. Je maakt je pagina op in een soort tekstverwerker die je al gauw bekend voor zal komen wanneer je regelmatig gebruik maakt van bijvoorbeeld Word.

YourWebMaker levert de de websites met het CMS WordPress en dit hebben we zodanig aangepast dat het heel gebruiksvriendelijk is en alle onnodige “toeters en bellen” uitgeschakeld zijn, zodat je daar geen last van hebt.

 

Voordelen van een CMS

Een Content Management Systeem (CMS) is een systeem dat wordt gebruikt om de inhoud (content) van een website te beheren. Een Content Management Systeem beschikt over een controlepaneel waar iemand de website kan beheren en aanpassen naar wens, zonder kennis nodig te hebben van Hypertext Markup Language (HTML), Cascading Style Sheets (CSS) en programmeertalen. De beheerder van de website kan eenvoudig content toevoegen en verwijderen via het controlepaneel. Een ander woord is ook wel: Web content management systeem.

 

Voordelen van een CMS

WordPress CMS - Wat is een content management systeem - wordpress handleidingMet een CMS heb je de volledige controle over de inhoud van jouw website. Het maakt het heel eenvoudig om jouw website te updaten, wat aantrekkelijk is voor bezoekers – zij zien natuurlijk het liefst iets nieuws wanneer ze terugkomen op jouw website. En om de website te beheren is geen technische kennis vereist. Ook kunnen meerdere personen de inhoud van de website bijhouden en publiceren. Het is in het controlepaneel in te stellen wat de rechten van geregistreerde gebruikers zijn – jij kiest dus zelf wie wat wel en niet mag doen op jouw website.

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van een CMS is het feit dat je geld bespaart; omdat het beheren hiervan geen technische kennis vereist hoef je geen dure webdesigners of programmeurs in te huren om de website aan te passen. Je kunt alles gewoon zelf doen!

 

WordPress CMS

WordPress maakt gebruik van PHP en MySQL en is veruit het meest populaire CMS en meest gebruikt. WordPress is natuurlijk niet het enige CMS dat er is. Naast WordPress zijn Typo3, Magento, Yoomla, Drupal en SharePoint de meest bekende. Maar liefst 30% van de top 10 miljoen websites zijn WordPress websites en dat percentage wordt alleen maar groter.