Hosting overstap service

Doen we gratis

HOSTING OVERSTAPSERVICE

Overstappen naar een andere webhoster? Wilt u uw (wordpress) website of webshop verhuizen? Dit kunnen wij voor u doen.

Wij regelen het hele traject van het verhuizen van de domeinnaam tot het daadwerkelijk overzetten van uw website of webshop. Nederlandse domeinnamen kunnen we binnen 24 uur (en vaak in veel kortere tijd) verhuizen. Andere domeinnamen, zoals .com-domeinen duren in de regel langer doordat de verhuisprocedure simpelweg wat langduriger controles kent.

Wat doen wij?
Na opdracht hebben wij de verhuiscode (ook wel EPP-code) van het betreffende domein nodig. Die kunt u bij uw huidige provider opvragen. Ook bij dit opvragen helpen wij u of we leggen namens u contact met uw huidige webhoster. Zodra we de verhuiscode hebben ontvangen, zetten wij de verhuizing in gang. Op onze webserver richten wij een account in, waarnaar de website verhuisd kan worden.
Ook email kan door ons – indien gewenst – mee verhuisd worden. Wel is het dan noodzakelijk dat wij een volledige back-up van uw bestaande website en email accounts kunnen maken.

Gedurende de verhuizing lezen wij de gemaakte back-up in op onze webserver. Ondertussen wordt de DNS wereldwijd gewijzigd en zal na relatief korte tijd de nieuwe website door bezoekers gevonden worden.
Van ons ontvangt u de nieuwe instellingen van de mailserver, zodat u uw bestaande mail accounts (op PC en smartphones) daarop kunt aanpassen. Uiteraard helpen we u om de email weer netjes werkend te krijgen.

Bij NL domeinen is de verhuizing normaliter in maximaal één uur afgerond.